Mısır Gübreleme: EN İYİ MISIR TARLASI NASIL OLUR. Mısır gübrelemenin püf noktası nedir dersek eğer, ‘gübreleme’ konusundan önce, atılan gübrelerin toprakta çözünebilmesini , bitkiler tarafından yarayışlı hale gelip alınabilmesini sağlamak için toprağın çalışır vaziyette olması gerekliliğidir. Rekor Gelişim, toprağınızın bütün sorunlarını çözerek Mısır tohumlarınızın en sağlıklı şekilde gelişmesini sağlar. Ayrıca bozuk Mısır bitkinizin de çok hızlı bir şekilde düzelmesini sağlayarak verimli hale gelmesini sağlar.Mısır tarlanızdaki bir çok zararlı sinek böcek, örümcek vb sorunların oluşma ve gelme sebeplerini ortadan kaldırarak sağlıklı ve temiz bir Mısır tarlasına sahip olabilirsiniz. Rekor Gelişim 2 yılda bir uygulanan çok özel bir toprak düzenleyicidir. Kargo ücretsiz olarak yurtiçi kargonun gittiği her yere sipariş alıyoruz. Mısır yetiştiriciliği yapıyorsanız 1 dekara 8 kg Rekor Gelişim kullanmanız yeterlidir. Yılın her dönemimde uygulanması uygundur. Yazın , kışın ve bahar dönemlerinde her zaman kullanabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için telefon ile irtibata geçebilirsiniz. Broşür için Tıklayınız. LÜTFEN BROŞÜRÜ İYİCE OKUYARAK KULLANIN VE AŞAĞIDAKİ ÜRETİCİ YORUMLARINI DA İZLEMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUZ. ÜRETİCİ YORUMLARINI İZLEDİKTEN SONRA BİZLERİ ARARSANIZ, ÇOK DAHA KOLAY VE ÇABUK ANLATABİLİRİZ. 0232 364 22 22 (pbx)
Mısır bitkisi yumuşak derin yapılı toprakları sever. Kılcal köklerinin büyük çoğunluğunun yaklaşık 40 cm kalınlıktaki toprak tabakasında gelişir. Rekor Gelişim ile toprağınız 1.5 m derinliğe kadar yumuşak tavlı bir yapıda olur. 2 yılda 1 kullanılan Rekor Gelişim ile , toprağınızın bu yumuşaklığını 2 yıl boyunca muhafaza edersiniz.
Mısır yetiştiriciliği yapılan toprağın su tutma kapasitesi son derece iyi olmalıdır. Rekor Gelişim ile toprağınız uzun süre nemli kalır. Bitki su stresine girmez. Ayrıca yetiştiricilik yapılan toprakta organik maddenin yeterli düzeyde bulunması son derece önemlidir. Rekor Gelişim ile toprağınızın organik madde oranını arttırırsınız. Organik maddenin artması aynı zamanda toprakta suyun tutulmasına da yardımcı olur. Toprağın daha kolay ısınmasını sağlayarak mısır bitkisinin kök sisteminin iyi bir şekilde gelişmesini sağlar. Toprağın pH’ ı da mısır bitkisinin kalitesi açısından son derece önemlidir. Rekor Gelişim toprak düzenleyici ile toprağınızın pH’ ını olması gereken seviyeye yani 6.5 – 7.5 seviyesine çekerek en yüksek ve kaliteli ürünü alırsınız.
Mısır bitkisinde ürün miktarını en çok etkileyen besin elementi azottur. Azotun azlığı durumunda çok fazla miktarda ürün kaybı meydana gelir. Mısır bitkisi, azot eksikliğini çok net bir şekilde gösteren bir bitkidir. Bitkiler azot eksikliğine maruz kaldıklarında renkleri yeşile kaçar vaziyete gelir. Mısır bitkisinin yaprakları sarı renk alır. Bitkinin gövdesi kısa ve ince kalır. Mısır bitkisi Karbon, Hidrojen ve Oksijeni serbest havadan alabilirken, havadaki azotu hiç kullanamaz. Azot gübrelemesi zordur. Çünkü bitki , toprağa verilen azotun sadece yarısını kullanabiliyor. Azotun geriye kalan kısmı çeşitli şekillerde kayboluyor .Azot, mısır bitkisinin tüm yaşam dönemi süresince kullandığı bir bitki besin elementidir. Azotlu gübre gereksinimi, büyüme safhalarının başında pek fazla değilken, ekimin üçüncü haftasında birden artar ve püskül oluşumunun 10 gün öncesinden başlayarak 25-30 gün sonrasına kadar en yüksek düzeye ulaşır.
Mısır bitkisinde ürün miktarı üzerine azottan sonra en etkili besin elementi fosfordur. Topraktaki bitkiye yarayışlı fosfor miktarının yetersiz düzeyde olması verimi(dane oluşumunu) önemli düzeyde etkilemektedir. Bitkinin gelişmesinde azottan sonra en önemli bitki besin elementi fosfordur. Topraktaki ve bitkideki fosfor miktarı azot ve potasyuma göre daha düşük düzeydedir. Ancak fosfor, azotun aksine topraktan yıkanıp kaybolmaz. Fosfor eksikliğinde mısır bitkisinin yaşlı yapraklarının rengi kırmızıya dönük olur. Ve bu yapraklar zamanla kıvrılmaya başlar, en sonunda da ölür. Fakat genç yapraklar hala koyu yeşil renkli görülürler. Düzensiz taneli koçanlar oluşur. Mısır bitkisinin fosfor bakımından en hassas olduğu dönem mevsim başlangıcıdır. Çünkü mısır bitkisi genç döneminde , normal büyüme sağlayabilmek için dokularında yüksek oranda fosfor elementine ihtiyaç duyar.
Mısır bitkisi topraktan çok fazla miktarda potasyum kaldırır. Çoğu zaman toprak analizlerine göre toprakta yeterli miktarda potasyum bulunduğu belirlenebilir. Ancak, toprakta bulunan yararlı potasyumun tamamı bitki kökleri tarafından alınamaz. Bunun başlıca nedeni topraktaki kil minerallerinin cinsi ve bitkinin hızlı gelişme döneminde ihtiyaç duyduğu yüksek orandaki potasyumu toprağın verme gücünün az olmasındandır. Bitki besin maddesi olarak potasyum sadece ürün miktarı üzerine etkili olmayıp bitkinin su kullanım randımanını arttırarak daha ekonomik bir sulama yapılmasını sağlar.
Mısır bitkisinde potasyum eksikliği bitkinin boğum aralarının kısalmasına sebep olur. Bitkinin gövdesi incelir. Yaşlı yapraklarda sararma ve zamanla da kuruma görülür. Koçanların uç kısımlarında gelişmenin zayıf olduğu dikkati çeker. Potasyumun elementi mısır bitkisinde sap gelişmesini kuvvetlendirir. Eğer bitki topraktan yeterince potasyum alamıyorsa , mısır bitkisinin sapı iyi gelişemez ve kırılır. Bunun dışında potasyum elementi bitkinin kök gelişimini olumlu yönde etkiler, bitkinin soğuğa karşı dayanıklılığını artırır ve azottan en iyi şekilde yararlanmasını sağlayarak verim düzeyini yükseltir.
Mısırda bitkisinde çinko noksanlığında, durumu belli eden en tipik belirti yaprakların rozetleşmesidir. Yapraklar küçük ve sarı renkte olur. Bitki iyi beslenemediği için sürgün oluşumu az, ve oluşan nu sürgündeki boğum araları kısa olur. Oluşan meyveler meyveler kalitesi düşük, susuz ve lezzetsiz olurlar.
Mısırda kalsiyum noksanlığında, hücre duvarları eridiği için yapraklar eğrili büğrülü olur. Genç yaprakların üzerlerinde siyah ve kahverengi lekeler olur.
Mısırda demir noksanlığında, bitkilerin yapraklarında kloroz oluşur. Yani yapraklar zamanla sararır. Bu durumu mangan eksikliği ile karıştırmamak gerekir. Demir noksanlığında sarılıklar yaprak ucundan başlarken mangan noksanlığında yaprağın orta kısmından başlar.
Bor noksanlığında mısır bitkinin yapraklarında beyaz benekler görülür. Yapraklarda zamanla kıvrılma meydana gelir. Bitki iyi beslenemediği için sürgün oluşumu kısa olur. Boğum araları kısalır. Koçanda tane sayısı önemli ölçüde azalır.
Mısırda magnezyum elementinin eksikliğini ilk başta yaşlı yapraklarda görürüz. Çünkü magnezyum iyonları oldukça hareketlidir. Ve bir eksiklik durumunda yaşlı yapraklardan genç yapraklara doğru taşınmaya başlar. Bu yüzden de belirtiler ilk olarak yaşlı yapraklarda görülürler. Yaşlı yaprakların damarları arasında sararmalar görülür. Mısırda mangan eksikliğinde genç ve yaşlı yapraklarda, yaprakların orta kısımlarında sarı lekeler oluşur. Benzer sararmalar demir elementinin noksanlığında da görülür ama bu belirtiler başta sadece genç yapraklarda kendisini gösterir. Eğer bitkide görülen bu mangan noksanlığı çok şiddetli ise sarı renk beyaza doğru döner. Ürünün veriminde ve kalitesinde önemli ölçüde azalma görülür.
Mısır Yetiştiriciliği Hakkında sitemizde yada başka yerde bulamadıklarınızı, merak ettiklerinizi bizleri arayarak yada aşağıdaki iletişim formundan mesaj atarak istediğiniz zaman danışabilirsiniz. Sizlere en kısa zamanda dönmeye çalışırız. Mısır Yetiştiriciliği için çok önemli ürünlerden olan Rekor Gelişimden, 1 adet dahi siparişinizin olması halinde, gerek bayilerimiz tarafından gerekse fabrikadan en kısa süre içerisinde siparişiniz teslim edilir. Kargo ile gönderilecek siparişlerde ise Yurtiçi kargonun gittiği her yere sipariş alıyoruz.
REKOR GELİŞİM SİPARİŞ FORMU
[contact-form-7 id=”24″ title=”Başlıksız”]
[phone]Rekor Gelişim : Tel 0 232 368 78 22 +90 555 978 42 07 Fax: 0232 368 78 22 Adres : 1879 sok. No:12 K:5 D:19 Karşıyaka- İzmir E-mail : rekorgelisim@gmail.com Web: www.rekorgelisim.com[/phone]