Buğday Gübreleme :

Buğday Gübreleme: EN İYİ BUĞDAY TARLASI  NASIL OLUR. Buğday gübrelemenin püf noktası nedir  dersek eğer, ‘gübreleme’ konusundan önce,  atılan gübrelerin  toprakta çözünebilmesini , bitkiler tarafından yarayışlı hale gelip alınabilmesini sağlamak için  toprağın  çalışır  vaziyette olması gerekliliğidir.

Rekor Gelişim, toprağınızın bütün sorunlarını  çözerek Buğday tohumlarınızın  en  sağlıklı   şekilde gelişmesini sağlar. Ayrıca bozuk Buğday bitkinizin de çok hızlı bir şekilde düzelmesini sağlayarak verimli hale gelmesini sağlar. Buğday tarlanızdaki  bir çok zararlı sinek böcek, örümcek  vb sorunların  oluşma ve gelme  sebeplerini ortadan kaldırarak sağlıklı ve temiz bir Buğday  tarlasına  sahip  olabilirsiniz. Rekor Gelişim 2 yılda bir uygulanan çok özel bir toprak düzenleyicidir.  Kargo ücretsiz olarak yurtiçi kargonun gittiği her yere sipariş alıyoruz. Buğday  yetiştiriciliği yapıyorsanız 1 dekara 8 kg   Rekor Gelişim kullanmanız yeterlidir. Yılın her dönemimde uygulanması uygundur. Yazın , kışın ve bahar dönemlerinde her zaman kullanabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için telefon ile irtibata geçebilirsiniz.     Broşür için Tıklayınız.     LÜTFEN  BROŞÜRÜ İYİCE  OKUYARAK KULLANIN VE  AŞAĞIDAKİ ÜRETİCİ YORUMLARINI DA İZLEMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUZ. ÜRETİCİ YORUMLARINI İZLEDİKTEN SONRA BİZLERİ ARARSANIZ,   ÇOK DAHA  KOLAY VE  ÇABUK ANLATABİLİRİZ.  0232 364 22 22 (pbx)

Buğday üretimi ülkemizde çok geniş alanda yapılmaktadır.  Farklı iklim bölgelerinde , farklı toprak yapılarında yetiştirilebilmektedir. Fakat as olan iyi bir un randımanı elde etmek ve bu unun kaliteli olması sağlamaktır. Bu açıdan bakarsak yetiştiricilik yapılacak toprağın durumu son derece önemlidir.  Buğdayın sevdiği pH aralığı 7. – 7.7 arasındadır. Rekor Gelişim ile toprağınızın pH ını dengelersiniz.

Buğday üretiminde yetiştiriciliği sınırlayan en önemli faktörlerden biri  yağışın miktarı ve dağılımıdır.  Buğday üreticilerinin sık karşılaştığı bir sorundur su kesmesi. Rekor Gelişim ile toprağınız suyu güzel bir şekilde emer, taban suyu oluşumuna sebep olan katmanı kırarak bitkinin köklerinin suda kalmasını dolayısı ile kök boğulması yaşamasını engeller. Ayrıca böyle bir ortamda yeterli derecede oksijen olmayacağı için mantar oluşumu gözlemlenir.  Rekor Gelişim ile hem toprağınızda mantar oluşumunun önüne geçersiniz hem de bitkiniz  iyi bir şekilde beslendiği için hastalık ve zararlılara karşı dirençli hale gelmiş olur.

Buğdayda azot eksikliğinde alt yapraklarda sararma görülür.   Buğday bitkisinin boğum araları kısalacağı için bitkilerin boyu kısa olur. Daneler tam dolmayacağı için buruşuk kalır.

Un randımanı ve kalitesi (ekmek veya makarna) azalır.Azot fazlalığında ise bitkinin boğum araları uzar,  rüzgâr ya da  yağıştan  dolayı yatma görülür,   bitkinin su tüketimi artar.  Özellikle makarnalık buğdaylarda kalite azalır. Azotlu gübreleme, azotun topraktan yıkanmaması için üçe bölünerek yapılmalıdır. Azotun birinci kısmının ekimden önce veya ekimle birlikte, , ikinci kısmının şubat ayı sonunda  , üçüncü kısmın ise mart ayı sonunda verilmesi uygundur.

Buğday, arpa, yulaf ve çavdar gibi tahıl bitkilerinde fosfor eksikliğinin belirlenmesi  oldukça güçtür.  Çünkü gözle görülür belirtiler oluşmaz. Kışın sert geçtiği bölgelerde gözlem yapmak bir nebze daha kolaydır. Buğday bitkisi fosfor noksanlığında cılız bir şekilde büyür ve boyu çok uzamaz. Kimi durumlarda yapraklar pembeye çalan bir renkte olur. Yaşlı yaprakların uçları kurumaya baslar ve zamanla yaprağın diğer kısımlarına doğru ilerler. Tohum bağlama azalır ve verim önemli ölçüde  düşer. Fosforlu gübrelerin ekimle veya ekimden önce toprağa verilmesi gerektiğini de söylemeden geçmeyelim.

Potasyum noksanlığı,  buğdayın hafif  tekstürlü  topraklarda yetiştiği durumlarda daha rahat görülebilir.  Noksanlık belirtileri azot ve fosfor’da olduğu gibi önce yaşlı yapraklarda görülür.

Yaprağın uç kısmından itibaren damar araları sararır daha ileri safhalarda kahverengine dönüşerek yaprakların uç kısmı kurur.

Buğdayda magnezyum noksanlığının ilk belirtisi yaşlı yapraklarda görülür. Magnezyum iyonları hareketlidir, eksiklik durumunda yaşlı yapraklardan genç yapraklara doğru taşınır. Magnezyum eksikliğinde yaşlı yaprakların damarları yeşil kalırken damar araları sararır.

Kireçli topraklarda yetişen bitkilerde demir noksanlığı belirtileri daha yaygındır. Buğdayda demir eksikliğinde  genç yapraklarda en ince damarların bile yeşil kalması ve damarlar arasında rengin tamamen sarıya dönmesi en tipik belirtilerdir. Böylece yeterli miktarda klorofil oluşmaması nedeniyle en genç yapraklar beyaz renk alır. Bitkide fotosentez miktarı önemli ölçüde azalar. Yapraklar iyi beslenemediği için bitki iyi bir gelişim gösteremez.  Önemli ölçüde verimde düşüklük meydana gelir.

Buğday bitkisinde  çinko noksanlığı , buğdayların   sapa kalkma döneminde daha belirgin olarak ortaya çıkar. Buğday bitkisinde çoğunlukla genç yapraklarda kahverengi lekeler görülür. Yapraklar küçülür ve verim çok azalır.  Toprak yapısının kireçli olması topraktaki çinkonun bitkiler için yarayışlı hale gelmesini zorlaştırır.

Buğdayda mangan noksanlığında, bitkinin gelişimi yavaşlar. Bitkinin boyu kısa kısa kalır.  Yapraklarda sararma gözlemlenir.

Buğday bitkisi bor gereksinimi az olan bir bitkidir.  Fakat eğer bu eksiklik şiddetli ise bitkinin büyüme noktaları zarar görür ve bitki sağlıklı bir şekilde büyüyemez. Yapraklar iyi beslenemediği için kıvrılır ya da büzülür. Bazı yapraklarda kalınlaşma görülür. Buğday bitkisi çalımsı bir hal alır. Dane verimi düşer.

 Buğday bitkisi  bakıra karşı duyarlı olan bir bitkidir. Arpa, buğday, çavdar gibi tahıl bitkilerinde bakır eksikliği olduğunda yaprak uçlarında beyazlaşma , yapraklarda  daralma  ve kırılma görülür. Boğum arası kısalır. Kardeşlenme geriler. Buğday bitkisinin gelişme evresinde  başak ve salkım oluşumu gözlemlenmez.  Bir başka tipik belirti de bitkilerin çalılaşmış bir görünüm kazanmasıdır. Hastalıklara karsı dayanıklılık azalır.

Buğday  Yetiştiriciliği Hakkında sitemizde yada başka  yerde bulamadıklarınızı, merak ettiklerinizi bizleri arayarak yada aşağıdaki iletişim formundan mesaj atarak istediğiniz zaman  danışabilirsiniz. Sizlere en kısa zamanda dönmeye  çalışırız. Buğday  Yetiştiriciliği için çok  önemli ürünlerden olan Rekor Gelişimden, 1 adet  dahi siparişinizin olması halinde, gerek bayilerimiz tarafından gerekse fabrikadan en kısa süre içerisinde siparişiniz teslim edilir. Kargo ile gönderilecek siparişlerde ise Yurtiçi kargonun gittiği her  yere sipariş alıyoruz. 4

Rekor Gelişim : Tel  0 232 364 22 22